MENÜ

 

1956-1961 1962-1965 1966-1969 1970-1977

 

Filmográfia 1970-1977


ELVIS: THAT’S THE WAY IT IS
Elvis: Ahogyan lenni szokott

Eredeti bemutató: 1970
Forgalmazó: MGM
Rendezte: Denis Sanders
Operatőr: Lucien Ballard
Jelmeztervező: Bill Belew
Producer: Herbert F. Solow
Vágó: Henry Berman
Leírás: A film elkíséri a pályája csúcsán járó bálványt az MGM stúdió hangpróbáiról a Las Vegas-i show előtti bemelegítésen keresztül egészen a pazar koncertig, amelyen a király szinte hipnotizálja a közönségét.


ELVIS ON TOUR
Elvis turnén


Eredeti bemutató: 1972
Forgalmazó: MGM
Rendező: Robert Abel,
Pierre Adidge
Forgatókönyvíró: Robert Abel,
Pierre Adidge
Producer: Robert Abel,
Pierre Adidge
Vágó: Bert Lovit, Martin Scorsese,
Ken Zemke
Operatőr: Robert C. Thomas
Leírás: A Las Vegasban élőben rögzített Elvis: Ahogyan lenni szokott sikere után a Király és csapata újabb varázslatos koncertfilmet készített. Mitől lett ez más, mint az előző? Például attól, hogy a csapat útra kelt. És attól, hogy a Woodstockból ismert újító osztott képernyős technika pontosan visszaadja az elsöprő energiával teli fellépések élményét, azt, hogy milyen volt Elvis turnén. Tehetségét, széles repertoárját és előadókészségét több mint 25 világsikerű dal bizonyítja, amelyek mindegyikét ezen a több várost érintő 1972-es koncertsorozaton vettek fel. Ezenkívül archív montázsanyagok (Martin Scorsese válogatása) mutatják be Elvis pályájának kezdetét és korai filmjeit. Az Elvis turnén után nem pusztán más szemmel nézünk majd a Királyra, de még inkább rajongani fogunk érte! Nem csoda, hogy a film a legjobb dokumentumfilm kategóriájában Golden Globe-díjat kapottELVIS IN CONCERT
Elvis koncerten

 

Eredeti bemutató: 1977. október 3.
Forgalmazó: CBS
Rendezte: Dwight Hemion
Forgatókönyv: Annett Wolf
Operatőr: Andy Zall
Producer: Dwight Hemion, Gary Smith,
Rita Scott
Leírás: Elvis A CBS televízióval megegyeztek egy koncert videó elkészítéséről 1977-ben és két fellépést rögzítettek is. A június 19-ei omahai kevésbé sikerült, köszönhetően Elvis gyengélkedésének (pl. elfelejtette az „Are You Lonesome Tonight” szövegét, papírról olvasta a „My Way-t” stb.) Igaz ezeket a részeket később ügyesen kivágták. Két nap múlva Rapid Citybe repült a stáb, ahol Presley sokkal jobb formában volt, az év egyik legjobb koncertjét adta. A rossz nyelvek szerint több ionamint vett, be, ami a kedvenc tablettája volt. A filmet halála után, október 3-án mutatták be és ekkor adták is ki lemez formájában is.

 

 

1956-1961 1962-1965 1966-1969 1970-1977

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weboldal készítés ingyen

Szavazás

Hogy tetszik a honlap?
Nagyon tetszik
Elég jól sikerül(t)
Elmegy
Láttam már jobbat
Nem tetszik
Asztali nézet