MENÜ

Filmográfia

 

1956-1961 1962-1965 1966-1969
Love Me Tender
Loving You
Jailhouse Rock
King Creole
G.I. Blues
Flaming Star
Wild In The Country
Blue Hawaii

 

Follow That Dream
Kid Galahad
Girls! Girls! Girls!
It Happened At The World’s Fair
Fun In Acapulco
Kissin’ Cousins
Viva Las Vegas
Roustabout
Girl Happy
Ticke Me
Harum Scarum


Frankie & Johnny
Paradise, Hawaiian Style
Spinout
Easy Come, Easy Go
Double Trouble
Clambake
Stay Away, Joe
Speedway
Live A Little, Love A Little
Charro/
The Trouble With Girls
Change Of Habbit

 

1970-1977

That’s The Way It Is
Elvis On Tour
Elvis In Concert

 

Mikor Elvis 1956-ban megérkezett Hollywoodba, nem sztár akart lenni, hanem elismert színész. Olyan legendák voltak rá hatással, mint Tony Curtis, John Wayne, Marlon Brando, Humprey Bogart de különösen James Dean (érdekesség, hogy eredetileg Elvis első filmje, a Dean életét feldolgozó film, a The Jimmy Dean Story lett volna). Azonban Parker ezredest nem a művészet, hanem a pénzcsinnálás érdekelte, mellyel arra kárhoztatta Elvist, hogy csak viszonylag alacsony költségvetésű - és ne tagadjuk, alacsony színvonalú - hollywood-i filmben játszon, amelyekben inkább Elvis éneke játszik főszerepet, semmint színészi alakítása.

 

Elvis 1956 és 1969 között nem kevesebb, mint 32 (!) filmben játszott főszerepet olyan neves sztárokkal, mint Walter Matthau, Dean Jones, Ann-Margaret, Ursula Andress vagy az akkor nyolc éves Kurt Russel. 1963-ban nagy port kavart, hogy Elizabeth Taylor a „Cleopatra” c. film főszerepeéért egymillió dollárt kapott. Azt azonban senki nem tudta, hogy Elvis is megkapta ezt az összeget 1964-től minden filmért.

 

Az összes Presley közreműködésével készült film közül csak egy nyert bármiféle elismerést: az 1972-ben forgatott „Elvis On Tour” Golden Globe díjat nyert a legjobb dokumentumfilm kategóriában 1973-ban.

 

Noha a Királyt Hollywood nem vette komolyan mint színészt, kétszer is lehetősége nyílt drámai szerepre. Először 1961-ben a „West Side Story” férfi főszerepét neki szánták, azonban Parker ezredes úgy döntött, hogy nem Elvisnek való a szerep. Végül nagyon megbánta a döntést, hiszen a fim tíz Oscar-díjat nyert.

A második lehetőség 1976-ban volt, amikor Barbra Streisand felajánlotta a „A Star Is Born” címszerepét hatalmas gázsival. Streisand és Jon Peters producer mindent megtettek, hogy meggyőzzék Presleyt, hogy fogadja el a szerepet, azonban – ismét – Parker közbenjárásra nem lett semmi belőle. A filmet három Oscarra jelölték (amiből egyet meg is kapott), valamint öt Golden Globe díjat is nyert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Weblap készítés ingyen

Szavazás

Hogy tetszik a honlap?
Nagyon tetszik
Elég jól sikerül(t)
Elmegy
Láttam már jobbat
Nem tetszik
Asztali nézet